16 Şubat 2012 Perşembe

kuşak

yıllar yılı kuşak çatışmalarıyla boğuştuk durduk herkes gibi. bir önceki kuşakla ve bir önceki kuşak gibi. bizi kimse anlamadı yahut anlamak istemedi demeyeceğim dünyanın düzeni böyle . kuşaklar arasındaki farklılıklar keskinleştikçe de çatışmalar olmadan yaşanmıyor maalesef. bir x kuşağı mensubu olarak önceden bizden sonraki kuşağın çocuklarını yani y kuşağını çok eleştirir bir de üstüne onları suçlardım lakin her şeyin bir toplumsal saikler zincirinden bağımsız olmadığının elbette farkındayım. ama napayım eleştirirken mangalda kül bırakmıyoruz malumunuz.

şimdi ben artık y kuşağını eleştirmekten vazgeçtim zaten artık daha mühim bir sorunum var z kuşağı. lakin bu z kuşağı da bitince geriden gelen kuşak artık bence insan olmayacak, insanımsı özelliklere sahip bir yaratık olacak. android bundan iyidir desem başım arımaz herhalde.asimov aşkına nerde 3 robot yasası nerde biz, nerde z kuşağı. ama en önemlisi de aslında sıfırıncı yasadır

durum onu gösteriyorki teknolojiyle bu denli hemhal olmuş bu insanlar, insanlıktan nasiplerini de alamamış oluyorlar. her şeyi bir ekrana bakarak öğrenmeye çalışıyorlar. yakında basılı kitap da kalmayacak zaten, reeder ve  e-book bizim kuşağın kullanmayacağı lakin bu teknolojiyi cebinden,orasından burasından çıkaran çocukların yeni oyuncağı olacak.

ama bu hususta en çok üzüldüğüm şey 10-15 yıl sonra bu insanlar şirket yönetmeyi geçtim ülke yönetmeye başalayacaklar. ne acı bizim için. hoş biz de artık bu dünyadan elimizi eteğimizi çeker olacağız.

 x kuşağı: 1965-1979
 y kuşağı: 1980-1999
 z kuşağı:  2000-2011



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...